Vastuullisuus

Kestävä kehitys ja vastuullisuus toiminnassamme

Pyrimme kaikessa toiminnassamme huomioimaan kestävän kehityksen ja minimoimaan hiilijalanjälkemme. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaitamme ja seuraamme jatkuvasti innovaatioita, joiden avulla pyrimme tehostamaan omia prosessejamme.

Keskeisimpänä toimintaamme – kestävän kehityksen suuntaan – ohjaavana tekijänä pidämme sähköistä toiminnanohjausjärjestelmäämme. Koska meillä on data niin sanotusti hallussa, pystymme auttamaan myös asiakkaitamme. Toiminnanohjausjärjestelmästämme pystymme tuottamaan selkeän – jopa kohdekohtaisen raportin, josta käy ilmi eri materiaalien menekit. Useat asiakkaamme hyödyntävät tätä dataa syöttämällä ne omiin laskentamalleihinsa raportoidessaan hiilijalanjälkeä / Climate Impactia omissa vastuullisuusraporteissaan.

Toiminnanohjausjärjestelmä yhdistettynä automatisoituihin varastotiloihin takaa sen, että työntekijä on aina ajan tasalla omista tehtävistään ja saa käytännössä kaiken tarvitsemansa materiaalin ”sisäisestä rautakaupastamme”. Tämä yhdistelmä vähentää ajoja rautakauppoihin kesken työpäivän ja pystymme samalla minimoimaan tuotteiden hävikkiä, sillä esimerkiksi puoliksi käytetyn maalipytyn voi palauttaa takaisin varastollemme ja se menee hyötykäyttöön seuraavalla työmaalla.

Myös sisäilma-asiat ovat lähellä sydäntämme, käytämme aina kun mahdollista M1 luokiteltuja materiaaleja ja haluamme näin edistää vähäpäästöisten rakennusmateriaalien, sisustustuotteiden ja kalusteiden käyttöä. Autokantaa radikaalisti uudistamalla olemme onnistuneet pudottamaan CO2 päästömme lähes puoleen muutaman vuoden takaisesta. Samalla olemme keskittyneet materiaalivirtojen hallintaan ja erityisesti jätehuollon tehokkuuteen. Pyrimme myös kierrättämään materiaaleja, sekä työvälineitä aina kun mahdollista. Vaadimme myös omilta yhteistyökumppaneiltamme selvityksen siitä, miten he ovat nämä asiat omassa toiminnassaan huomioineet.